Exercises 1

1.  Which queries would match a page containing “GoogleGuide”?

  • a.  guide
  • b.  leg
  • c.  googleguide
  • d.  GoogleGuide
  • e.  Google
Answer  :  c.  googleguide  ,  d.  GoogleGuide
googleguide
หน้าต่างแสดงการค้นหาด้วยคำว่า”googleguide “
 
GG
หน้าต่างแสดงการค้นหาด้วยคำว่า”GoogleGuide
 

2.  Which words the following query will find:

  • a.  non-profit
  • b.  non profit
  • c.  Nonprofit
Answer  :  a.  non-profit  คำที่ปรากฎจะพบคำว่า  Nonprofit  ,non profit
non-profit
 
หน้าต่างแสดงการค้นหาด้วยคำว่า” non-profit”  มีความเร็วในการค้นหา  0.17  วินาที
 
b.  non profit   คำที่ปรากฎจะพบคำว่า  Nonprofit ,nonprofit,Non-profit
non profit
หน้าต่างแสดงการค้นหาด้วยคำว่า” non profit”  มีความเร็วในการค้นหา  0.19 วินาที
 
c.  Nonprofit  คำที่ปรากฎจะพบคำว่าNonprofit,nonprofit
Nonprofit
หน้าต่างแสดงการค้นหาด้วยคำว่า” Nonprofit”  มีความเร็วในการค้นหา  0.19 วินาที
 

Exercises 2

1.  How many square kilometers are 1000 acres?

Answer  :   1000 acres = 4.04685642 square kilometer

How many square kilometers are 1000 acres

2.  What is patent 5123123 about?

Answer  :  patent 5123123  คือสิทธิบัตร  5123123  control mechanism for use with a bathtub having a drain opening and an overflow opening

สิทธิบัตร

http://nnnook.files.wordpress.com/2012/09/patent-us5123123-bathtub-overflow-control-device-google-patents-htm_201209282044362.png?w=213&h=313แหล่งที่มาอ้างอิง  :  http://www.google.com/patents/US5123123

3.  How was the Polish city BILGORAY spelled in Hebrew in a picture of a page from a book written there?

Answer  :   the Polish city BILGORAY spelled in Hebrew คือ  Biłgoraj [bʲiwˈɡɔraj]  (Yiddish: בילגאריי, Bilgoray)

Biłgoraj

https://i2.wp.com/upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/1c/Bi%C5%82goraj_Urz%C4%85d_Miasta.jpg/800px-Bi%C5%82goraj_Urz%C4%85d_Miasta.jpg

แหล่งที่มาอ้างอิง  :  http://en.wikipedia.org/wiki/Bi%C5%82goraj

4.  Find a paper by Ericson about the effects of anti-depressants during pregnancy.

Answer  :    รายงานบทความเรื่องDelivery outcome after the use of antidepressants in early pregnancyเขียนโดยEricson

cats
  แหล่งที่มาอ้างอิง  :  http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs002280050664?LI=true

5.  Find a list of restaurants and synagogues less than a mile far from the Holiday Inn Crowne Plaza at San Francisco Union Square.

Answer  :   Restaurants

  • GHIRARDELLI SQUARE
  • Daffodil Restaurant
  • SF Restaurant Delivery
  • Emporio Rulli
  • Emporio Rulli Union Square 

ร้านอาหาร

Synagogues
  • Congregation Sha’ar Zahav
  • Congregation Adath Israel — Modern Orthodox Shul

โบสถ์

Exercises 3

1.  Search for a keyword in a big website

(example “acid rain” site:epa.gov)

  • use several search engines.
  • How many results do you get?

Answer  : keyword  ที่ใช้ในการค้นหาคือ”flood”

  •   การค้นหาผ่านเว็บไซค์  Google

google

หน้าต่างแสดงการค้นหาด้วยคำว่า” flood” จากเว็บไซต์Google  ผลลัพธ์ที่ได้จาการค้นหามีจำนวนทั้มหมด247,000,000 resultsมีความเร็วในการค้นหา  0.18 วินาที

  • การค้นหาผ่านเว็บไซต์  Yahoo

yahoo

หน้าต่างแสดงการค้นหาด้วยคำว่า” flood” จากเว็บไซต์Yahooผลลัพธ์ที่ได้จาการค้นหามีจำนวนทั้มหมด83,700,000results

  • การค้นหาผ่านเว็บไซต์ Hotbot

hotbotหน้าต่างแสดงการค้นหาด้วยคำว่า” flood” จากเว็บไซต์Hotbotผลลัพธ์ที่ได้จาการค้นหามีจำนวนทั้มหมด80,900,000results

  • การค้นหาผ่านเว็บไซต์AOL Search

aol

หน้าต่างแสดงการค้นหาด้วยคำว่า” flood” จากเว็บไซต์AOL Searchผลลัพธ์ที่ได้จาการค้นหามีจำนวนทั้มหมด36,400,000results

  • การค้นหาผ่านเว็บไซต์Lycos

lycos

หน้าต่างแสดงการค้นหาด้วยคำว่า” flood” จากเว็บไซต์Lycosผลลัพธ์ที่ได้จาการค้นหามีจำนวนทั้มหมด81,300,000results

2.  What is the zipcode of 8 Hachermon st. in Kfar Sava?

Answer  : zipcode of 8 Hachermon st. in Kfar Sava  อยู่ที่ประเทศอิสราเอล  เป็นการค้นหาผ่านทางGooglemap  เพื่อหาตำแหน่งที่ตั้ง

map

3.  What was the exchange rate of Canadian dollars (in us dollars) from 20 Sep 1991?

Answer  :    1991-09-20

แหล่งที่มาอ้างอิง  :  http://www.tititudorancea.com/z/fx_cad_19910920.htm

4.  What was the value of Berkshire stock (BRK.A) on Nov. 12 1996?

Answer  :  bแหล่งที่มาอ้างอิง  :  http://finance.yahoo.com/q/hp?s=BRK-A&a=10&b=12&c=1996&d=10&e=12&f=1996&g=d

5.  Who designed Teldan’s website, as existed in May 1998?

Answer  :   Catom web design

6. ?בשירעבריהמנההשניההיאהרימון, מהיהמנההראשונה

Answer  :   http://www.esefer.net/solutions.html

2

7? באיזו עיר בישראל גרה דודתו של אברמוביץ אברהם (בומי) ז”ל
 
Example:http://www.izkor.gov.il/izkor86.asp?t=90024

Answer  :    http://www.esefer.net/info04/solutionsf

1

8.  Find a website/database relevant to your work study. Example: market research, news, stock exchanges, industry.

Answer  :    

siamindustry

set

sim

Exercises 4

1.  What are the relevant/related topics to “billing software”?

Answer  :  Invoicing software,Accounting  software

2.  Find authoritative press releases sites.

Answer  :  BangkokPost  ….  www.bangkokpost.com

bangkok post

3.  How much is 1 US$ today?

Answer  :  อัตราแลกเปลี่ยนถัวเฉลี่ยถ่วงน้ำหนักระหว่างธนาคาร = 30.671 บาท ต่อ 1 ดอลลาร์ สรอ.

อัตราการแลกเปลี่ยน

แหล่งที่มาอ้างอิง  :  http://www.bot.or.th/Thai/Statistics/FinancialMarkets/ExchangeRate/_layouts/Application/ExchangeRate/ExchangeRate.aspx

4What is the meaning of the word “Google”?

Answer  :    เว็บ ไซต์ Google (www.Google.com) เป็นเว็บไซต์ที่ให้บริการในการค้นหาข้อมูลในโลกของอินเตอร์เน็ต โดยค้นหาข้อมูลจากข้อความ หรือตัวอักษรที่พิมพ์เข้าไป แล้วทำการค้นหาข้อมูล รูปภาพ หรือเว็บเพจที่เกี่ยวข้องนำมาแสดงผล เว็บไซต์ Google ได้รับความนิยมอย่างมากในกลุ่มผู้ใช้งานอินเทอร์เน็ตที่ต้องการค้นหาข้อมูล

https://i0.wp.com/thumbsup.in.th/wp-content/uploads/2011/04/google_reader.jpg

แหล่งที่มาอ้างอิง  :  http://www.dld.go.th/ict/article/general/gen09.html

5.  Find technical, non-commercial, papers about “search engine personalization”.

Answer  9 Ways Search Engines Can Personalize Your Search Results

1. Location Based Personalization – serve you personalized results based on your current location

2. Interface Based Personalization – serve you personalized results based on the interface you are using.

3. Query History Based Personalization – serve you personalized results based on a logical sequence of keyword queries.
 
4. Input/Output Mode Based – personalize the mode through which you receive your results.
 
5. Time Based Personalization – serve you personalized results based on times it perceives you are typically working.
 
6. Individual User Behaviour Based Personalization – serve you personalized results based on your actions in the past.
 
7. Group Based Behaviour Based Personalization – serve you personalized results based on the actions of all who have made similar queries in the past.
 
8. Social Search Based Personalization – imagine Google or Yahoo knowing who your friends are (perhaps through Facebook, gmail, or any number of social media sites).

 
9. Virtual Personas/Assistants Based Personalization – serve you search results through a virtual persona you created.

9

6.  How much a 17’’ flat computer monitor cost?

Answer  : 17

แหล่งที่มาอ้างอิง  :  http://www.nextag.com/17-lcd-flat-screen-computer-monitor/compare-html

Exercises 5

1.  Which search engine was named after a song from a Disney movie?

Answer  :    http://disney.go.com/search/

disney

2.  Why Arrack turns white when mixed with water?

Answer  :  This dilution causes the clear liquor to turn a translucent milky-white color; this is because anethole, the essential oil of anise, is soluble in alcohol but not in water. This results in an emulsion, whose fine droplets scatter the light and turn the liquid translucent, a phenomenon known as louching.
arak
แหล่งที่มาอ้างอิง  :  http://en.wikipedia.org/wiki/Arak_%28drink%29

3.  How many employees Team company (Israel) has?

Answer  :   3,500 employees
 
แหล่งที่มาอ้างอิง  :  http://www.jobs-israel.com/content.aspx?Category=779

4.  Find other websites related to MindBranch.

5.Find statistics on how much time Americans spend, on average, searching for information on the Internet.

Answer  :   

          Social: Where consumers are spending their time, and marketers their budgets

          It’s clear that consumers are spending a substantial portion of their time online using social networks. According to a study from Nielsen, social takes up nearly 25% of our time and time spent on social is over six times more than search.Nielsen

          People are spending much of their time on social, and many marketers claim that going forward, they plan to spend more of their budgets on social and search. This is yet another place where we’re seeing a connection between these two channels.  A recent MarketingSherpa survey asked marketers which marketing tactics they plan to increase their budgets for in 2011. Respondents listed search and social media as being at the top of their lists, following website optimization.
 
แหล่งที่มาอ้างอิง  :  http://www.optify.net/social-marketing/how-social-has-turned-search-on-its-head

6.Find statistics on how long it takes for people searching for information to get frustrated when they don’t find what they want?

Answer  :    สถิติ1
 
สถิติ2
แหล่งที่มาอ้างอิง  :  http://www.chromaticsites.com/blog/the-dos-and-donts-of-website-navigation-usability/

Exercises 6

 Find a website that displays the following real-time flight information:

Picture1

เที่ยวบิน

    แหล่งที่มาอ้างอิงในการค้นหาเครื่องบินที่กำลังบินอยู่ในขณะนี้  http://planefinder.net/

    เว็บไซต์ที่ช่วยค้นกาเครื่องบินที่บินอยู่ในขณะนั้นเป็นแบบreal-time

บิน1

บิน2

ใส่ความเห็น

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / เปลี่ยนแปลง )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / เปลี่ยนแปลง )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / เปลี่ยนแปลง )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / เปลี่ยนแปลง )

Connecting to %s